فهرست مطالب
Toggleحمل و جابجایی اجسام، مسالهای ناگزیر در زندگی ماست که همه ما تجربه آن را کم وبیش داریم. در این مقاله، نکات مهم در خصوص بلند کردن و حمل اجسام از ارتفاع بالا به پایین را بیان کردهایم.
همه افراد با مقوله بلند کردن و حمل اجسام سنگین درگیر هستند. در منزل، در محیط کار و یا حتی شغل افرادی باشد که با توجه به نوع فعالیت آنها، حمل بار نیز بخشی از شغل آنها باشد. اساسیترین مساله در بلند کردن و حمل اجسام، این است که مستقیما با سلامت فرد در ارتباط است. کوچکترین حرکت اشتباه یا بیتوجهی به اصول بلند کردن و حمل اجسام، ممکن است منجر به آسیب جسمی جدی شود که زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. بلند کردن و حمل اجسام از ارتفاع بالا به پایین آسانتر از بلند کردن و حمل اجسام از ارتفاع پایین به بالاست. تا جایی که امکان آن وجود دارد از بلند کردن اجسام از روی زمین یا ارتفاع پایین، خودداری کنید و برای اینگونه اجسام از ابزارهای مناسب استفاده کنید. اگر جسم در ارتفاع بالا قرار دارد با رعایت اصول بلند کردن و حمل اجسام، بدون ایجاد مشکل، میتوانید کار خود را انجام دهید.
توجه کنید که خصوصیات جسمی شما با وزن و ابعاد جسم مورد نظر تطابق داشته باشد؛ چرا که اگر جسم سنگینتر از میزان توان شما باشد، باعث کشیدگی عضلات، رباطها و حتی پارگی آنها میشود.همچنین بیشترین وزنی که میتوانید با دست حمل کنید، 23 کیلوگرم است. بیشتر از این مقدار نیاز به کمک افراد دیگر دارد و یا باید از ابزار مناسب استفاده کنید.
بلند کردن و حمل جسم
- برای بلند کردن و حمل اجسام، ابتدا باید حالت بدن خود در وضعیت متناسب و متعادل نگه دارید تا بتوانید جسم را اصولی بلند کرده و حمل کنید.
- پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید.
- یکی از پاها را جلوتر از دیگری قرار دهید.
- قرار گرفتن در این حالت، باعث میشود بتوانید تعادل خود را حفظ کنید و از حرکت ناگهانی جلوگیری شود تا آسیبی متوجه شما یا جسم نشود.
- جای دستتان روی جسم را محکم کنید. اگر لیز یا تیز است، شرایطی فراهم کنید تا بتوانید با استفاده از مواردی مثل دستگیره، جسم را بگیرید.
- جسم مورد نظر را به بدن خود نزدیک کنید، طوری که انگار آن را در آغوش گرفتهاید. در طول حمل جسم، فاصله ایجاد نکنید تا به گردن و ستون فقراتتان فشار دوچندان وارد نشود.
- حالت بدن شما در طول بلند کردن و حمل جسم تا زمان قرار دادن آن در محل مورد نظر، نباید تغییر کند و رو به جلو خم شود. یعنی کمر و گردن شما باید صاف باشد و برای تغییر مسیر باید از پاشنهها کمک بگیرید. به آرامی پاشنهها را بچرخاند و سپس تمامی بدن به سمت مورد نظر تغییر مسیر میدهد.
- اگر کسی شما را صدا زد یا اتفاق ناگهانی افتاد، به هیچ عنوان کمر یا گردن خود را نچرخانید؛ چرا که فشار بسیار زیادی به ستون فقرات شما وارد شده و موجب ساییدگی مهرههای آن خواهد شد. در نتیجه ممکن است حتی در کوتاهمدت، مشکل جدی برای سلامتی شما ایجاد شود.
- در طول بلند کردن و حمل جسم، نفس خود را نگهندارید و مرتب دم و بازدم انجام دهید.
- وزن جسم را روی دست یا شانه خود نیاندازید. فاصله میان ران تا سینه مرکز قدرتی بدن محسوب میشود که بهترین عملکرد برای بلند کردن و حمل جسم را دارد. عضلات کمر و دست در این محدوده، بیشترین میزان تحمل فشار را دارند. برای بلند کردن و حمل جسم، از این محدوده استفاده کنید تا میزان آسیب را کاهش دهید.
قرار دادن جسم روی سطح مورد نظر
برای گذاشتن جسم در ارتفاع پایین، باید تا جایی که میتوانید به سطح نزدیک شوید.
با توجه به ارتفاع، اگر لازم است زانوها و لگن خود را خم کنید.
حالت نشسته بگیرید و قسمت تحتانی کمر را به سمت بیرون قرار دهید.
حالت صاف کمر را حفظ کنید.
اگر نیاز شد، یکی از زانوهای خود را روی زمین بگذارید و زانوی دیگر را به اندازه مناسب خم کنید.
جسم را به آرامی روی زمین یا سطح مورد نظر بگذارید.
مراقب انگشتان خود باشید.
با رعایت اصول بلند کردن و حمل اجسام، آسیبی سلامتی شما را تهدید نخواهد کرد و با انجام صحیح این کار، عضلات مربوط به حمل اجسام نیز تقویت میشوند تا به این شکل میزان آسیب به کمترین حد خود برسد.
اگر شغل شما با مساله حمل اجسام مرتبط است، با تمرین اصول بلند کردن و حمل اجسام، میتوانید آن را ملکه ذهن خود کنید تا با انجام صحیح کار جابجایی اجسام، عمر کاری خود را بالا ببرید و از آسیبهای ستون فقرات در امان باشید.
سخن پایانی
ممکن است در طول زندگی به تناوب با مساله بلند کردن و حمل اجسام به ویژه جسم سنگین مواجه شویم. داشتن آگاهی نسبت به اصول بلند کردن اجسام و جابجایی آنها موجب میشود، این کار سخت که با سلامتی فرد ارتباط مستقیم دارد، بدون کمترین آسیب انجام شود و خسارتی به جسم نیز وارد نشود. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع بوده باشد.