فهرست مطالب
Toggleاسباب کشی با کودکان می تواند یک چالش یا یک خاطره لذت بخش باشد. اینکه کودک شما از تغییر محیط زندگی و اسباب کشی لذت ببرد یا آزرده خاطر شود بستگی به رفتار و نحوه برخورد شما با این برهه از زندگی او دارد.
در این مطلب سعی شده است با ذکر نکات و توصیه هایی به والدین، به کودکان کمک شود که با محیط جدید کنار بیایند و روز اسباب کشی نهایت همکاری را داشته باشند.
اسباب کشی با کودکان را یه یک چالش بزرگ تبدیل نکنید
هرچقدر که شما بتوانید به اوضاع مسلط باشید و مدیریت درستی از شرایط و وقایع داشته باشید، کودکتان احساس آرامش بیشتری میکند و در روند اسباب کشی به مشکلات روحی دچار نمی شود.
شاید پروسه جمع آوری وسایل خانه و بسته بندی آن ها برای شما کاری سخت و طاقت فرسا باشد یا اینکه به دلیل وابستگی به خانه و محل زندگی تان، تغییر محیط آزارتان بدهد، اما نباید از این مسائل در ذهن کودک یک چالش بزرگ و حل نشدنی بسازید.
کودک را در اسباب کشی مشارکت دهید
اسباب کشی با کودکان آسان تر می شود، اگر آن ها را در کار های کوچک مشارکت دهید. اگر کودک شما بالای ۵ سال سن دارد می توانید امور کار های کوچک را به او بسپارید تا هم سرگرم شود و هم احساس مسئولیت و مفید بودن داشته باشد. به عنوان مثال، جمع کردن وسایل کوچک و اسباب بازی ها در اتاقش را به او بسپارید یا اینکه به کودک بگویید کارتن ها را بشمارد.
اگر سن کودک شما کمتر از ۵ سال است، برای اینکه در اسباب کشی آسیب فیزیکی نبیند و مدام وقت و حوصله شما را نگیرد او را به خانه دوست یا اقوام ببرید و از کسی در نگه داشتن او کمک بگیرید. با این کار هم خیالتان راحت است، هم اینکه کار ها را سریع تر پیش می برید.
در اسباب کشی با کودکان به برنامه های روزانه و روتین پایبند باشید
گرچه اسباب کشی وقت زیادی از شما می گیرد و انرژی تان را به کلی باید برای درست انجام شدن این پروسه بگذارید، اما نباید از انجام برنامه های روزانه کودک غافل شوید. غذا خوردن، مسواک زدن، خواب و کلاس های کودک باید تا حد امکان سر موقع انجام شوند. با این کار کودک متوجه می شود که قرار نیست با اسباب کشی اتفاق بزرگی در زندگی او بیفتد و راحت تر با این موضوع کنار می آید.
برای جلوگیری از کمردرد هنگام اسباب کشی، نکاتی را در مقاله بارسان 4818 برای شما عزیزان گردآوری کرده ایم.
انتخاب زمان مناسب برای اسباب کشی با کودکان
اگر کودک شما مدرسه می رود، بهترین زمان برای اسباب کشی و تغییر محیط زندگی، تابستان است. در این فصل مدارس تعطیل هستند و کودک به خاطر تغییر مدرسه استرس و اضطراب نمی گیرد. به علاوه در این فصل به دلیل اینکه هوا گرم است در پروسه اسباب کشی کودک دچار سرما خوردگی نمی شود.
در اسباب کشی با کودکان با آن ها روراست باشید
شاید به ظاهر کودکان در دنیای بازی خود سرگرم باشند، اما بهتر است درباره اسباب کشی و تغییر محل زندگی با آن ها روراست باشید. اگر فکر می کنید که سوپرایز کردن کودک با تغییر خانه، او را خوشحال می کند، سخت در اشتباهید.
برای اینکه کودک با شرایط جدید کنار بیاید، می توانید او را به محل زندگی جدیدتان ببرید و پارک ها یا مراکز خریدی که کودکان به آن ها علاقه دارند را نشانشان بدهید.
یک راه دیگر این است که از منزل جدید عکس بگیرید و به کودک نشان دهید تا او کم کم در ذهن خود آن جا را تجسم کند. همچنین می توانید نظر کودک را درباره نحوه چیدمان وسایل اتاقش بپرسید.
در کل باید از روش هایی کمک بگیرید که به کودکتان کمک می کند منزل جدید و پروسه اسباب کشی را دوست داشته باشند تا کمترین آسیب روحی و جسمی به آن ها وارد شود.
برگزاری مهمانی خداحافظی قبل از اسباب کشی با کودکان
کودکان با همبازی های خود وابستگی عاطفی خاصی دارند. در صورتی که فاصله منزل جدیدتان با قبلی زیاد است و کودکتان نمی تواند با دوستانش در ارتباط باشد، قبل از اینکه پروسه اسباب کشی را شروع کنید، می توانید یک مهمانی بگیرید و دوستانش را دعوت کنید تا یک روز خوب و خاطره انگیز باهم داشته باشند. همچنین در صورت تمایل آدرس و شماره تلفن منزل نو را به دوستان او بدهید و کودکتان را مطمئن کنید که قرار نیست برای همیشه از دوستانش دور بماند.
بیشتر بخوانید: چک لیست اسباب کشی + نکات و ترفندهای کلیدی
اسباب کشی با کودک را به کاردان بسپارید
اگر کودک بازیگوش و کوچکی دارید که اجازه نمی دهد کار های اسباب کشی و جمع و جور کردن وسایل به خوبی پیش برود، تنها راه چاره این است که اسباب کشی را به باربری های معتبر بسپارید. گاهی لازم است سلامت روان و جسمی کودک را اولویت قرار دهید تا بعدا پشیمان نشوید.
بیشتر بخوانید: اسباب کشی بدون استرس را با بارسان تجربه کنید
تذکرهای لازم در اسباب کشی با کودکان
به جز موارد بالا اگر بتوانید نکاتی را نیز رعایت کنید، در پروسه اسباب کشی با کودکان، نه تنها کودک بلکه خودتان نیز آرامش بیشتری خواهید داشت. این نکات عبارت اند از:
- در اسباب کشی، برای اینکه کودک مدام جلوی دست و پایتان نباشد، می توانید یک اتاق یا فضای خالی را به او اختصاص دهید و از او بخواهید ساعاتی را با اسباب بازی ها و تنقلات سرگرم باشد.
- به دلیل روحیه کنجکاوی و بازیگوشی کودکان، حتما به آن ها درباره کارتن هایی که وسایل شکستنی دارند، تذکر بدهید.
- به سوالات و ابهاماتی که در رابطه با اسباب کشی در ذهن کودک ایجاد می شوند، هرچند که کلافه و خسته باشید باید به آرامی پاسخ دهید.
- اگر کودکتان مدام با وسایل خانه و کارتن ها بازی می کرد، هرگز او را دعوا نکنید تا خاطره بدی از اسباب کشی در ذهن او نماند. به هر حال شاید شما مجبور باشید سالانه این پروسه را تکرار کنید.
جمع بندی
اسباب کشی با کودکان شاید کار سختی به نظر برسد، اما اگر نکات و توصیه هایی که در این مطلب گفته شد را رعایت کنید، هم کودکان از تغییر محل زندگی و آشفتگی خانه در زمان اسباب کشی رنجور نمی شوند و هم اینکه کارتان سریع تر و منظم تر انجام می شود. بهتر است تا جایی که امکان دارد کودک را از نظر روحی و روانی آماده پذیرش محیط جدید کنید و از او بخواهید در کار های کوچک و مربوط به خودش به شما کمک کند.