از چه ماشین‌هایی برای باربری استفاده کنیم؟

قرار است با تعدادی از ماشین‌های باربری و نوع کارکرد آن‌ها آشنا می‌شویم تا در صورت نیاز، ماشین مناسب بار خود انتخاب کنیم.

هر نوع جابجایی کالا از مکانی به مکان دیگر، باربری نامیده می‌شود. باربری می‌تواند عمومی مثل اسباب‌کشی منزل باشد و یا صنعتی و مربوط به جابجایی ماشین‌آلات کارخانجات باشد. همچنین می‌تواند بارها می‌توانند بسته‌بندی شده در کارتن و جعبه باشند و یا موادی مانند خاک، سیمان و شن باشند.

هر نوع باری، ماشین مخصوص دارد تا روند جابجایی و انتقال آن به مقصد جدید، آسان‌تر و حرفه‌ای‌تر انجام شود و از آسیب‌های احتمالی جلوگیری شود که خسارت جبران‌ناپذیر ایجاد نشود.

انواع ماشین باربری

از زمان تولید اتومبیل، ماشین‌های باربری بسیاری تولید شده‌اند که توانسته‌اند روند کارها را سریع‌تر کرده و کار حمل و نقل بار را آسان کرده‌اند.

این ماشین‌ها نیز مانند سایر تجهیزات، همگام با تکنولوژی ارتقا یافته و کارآیی آن‌ها بهبود یافته است. از جمله ماشین‌هایی که برای باربری استفاده می‌شود، می‌توان نیسان بار، وانت بار، کامیونت، تریلی، کامیون تک محور و کامیون جفت محور را نام برد.

وانت بار

یک ماشین باربری پراستفاده که برای جابجایی بارهایی با تعداد کم و وزن سبک، به کار برده می‌شود. به دلیل سبک بودن بار، سرعت بیشتری نیز دارد و در زمان کمتری می‌تواند بار شما را جابجا کند. وانت بار استهلاک کم و قیمت مناسبی برای باربری دارد.

نیسان بار

نیسان یک ماشین باربری محبوب است که سال‌های طولانی کیفیت خود را حفظ کرده و همچنان در جاده‌ها و خیابان‌ها دیده می‌شود.

از این ماشین برای انتقال بارهای سبک و تا حدودی سنگین استفاده می‌شود. نیسان ظرفیت بیشتری در حجم بار نسبت به وانت دارد و در نتیجه پرکاربردتر است؛ افزون بر این، نیسان علاوه‌بر حمل بار شهری، برای انتقال بار بین جاده‌ای نیز ماشین مناسبی محسوب می‌شود.

نیسان می‌تواند تا وزن 2 تن بار را حمل کرده و به مقصد برساند.

کامیونت

کامیونت که با نام “خاور” نیز شناخته می‌شود ، ظرفیت بیشتری از نظر حجم بار، نسبت به نیسان دارد و می‌تواند 3 تا 6 تن بار را جابجا کند.

این ماشین در دو نوع سقف‌دار و روباز تولید شده‌است که هر کدام برای بار مخصوصی مناسب هستند.

کامیونت، در اسباب‌کشی‌های خانه‌ها و دفتر کار، بیشترین استفاده را دارد.

کامیون تک محور

کامیون‌هایی که در انتهای خود یک محور دارند، کامیون تک می‌نامند که به کامیون 6 چرخ نیز معروف هستند. این کامیون‌ها مناسب حمل و نقل بارهای سنگین تا 10 تن هستند.

طول کامیون تک محور، بین 5 تا 6 متر می‌باشد.

کامیون جفت محور

این کامیون دو محور در انتهای خود دارد که به همین دلیل به آن کامیون جفت محور می‌گویند. این کامیون 10 چرخ دارد و تا 15 تن بار را می‌تواند انتقال دهد.

طول کامیون جفت محور به 7 متر می‌رسد.

تریلی

تریلی‌ها ماشین‌های سنگینی هستند که توانایی حمل بارهای سنگین مانند اتومبیل سواری را دارند.

این ماشین‌ها دارای بخشی به نام کشنده هستند که نوع کشنده، میزان حجم بار قابل انتقال توسط تریلی را مشخص می‌کند.

تریلی‌ها معمولا بیشتر از 15 تن ظرفیت حمل بار دارند و بین 22 تا 25 تن نیز حداکثر ظرفیت آن‌هاست.

از انواع تریلی می‌توان به تریلی بغل بازشو، تریلی یخچالی، تریلی کفی، تریلی ترانزیت، تریلی لبه‌دار، تریل کمپرسی و تریلی تیغه اشاره کرد.
ماشین های مناسب حمل بار

انتخاب ماشین مناسب

برای اینکه بدانیم چه ماشین مناسب جابجایی بار ماست، باید عوامل زیر را در نظر بگیریم تا ماشین متناسب با بار خود را انتخاب کنیم و روند انتقال بار را به شکل ایمن و بی‌خطر انجام دهیم.

حجم بار

هر ماشین حمل باری، از نظر ابعاد ظرفیت محدودی در انتقال بار دارد. اگر حجم بار شما زیاد است فارغ از وزن و نوع آن، باید ماشینی که بتواند بار شما را به شکل کامل در قسمت بار خود بچیند، انتخاب کنید تا امنیت بارتان تامین شود.

وزن بار

وزن بار مهم‌ترین معیار در انتخاب بار است. ممکن است بار شما تنها یک دستگاه کوچک باشد و شما فکر کنید هر ماشین حمل باری می‌تواند آن را جابجا کند؛ در صورتی که وزن زیاد بار، به ماشین و جاده فشار می‌آورد و شما باید ماشین مناسب وزن بار خود انتخاب کنید و تعداد و کوچک بودن آن، نباید دلیل انتخاب ماشین غیراستاندارد باشد.

نوع بار

اگر بار شما گران قیمت است و در صورت آسیب امکان جایگزینی آن را ندارید و یا تعویض آن زمان‌بر بوده و زندگی یا شغل شما را مختل می‌کند، ریسک نکرده و ماشین ایمن انتخاب کنید تا بار خود را از هر گونه آسیب احتمالی حفظ کنید.

فاصله مبدا و مقصد

مسافت نقش مهمی در جابجایی بار دارد؛ چرا که ریسک انتقال را بالا می‌برد و در طول مسیر اتفاقات ناگزیر وجود خواهند داشت. به همین جهت، مسافت را مد نظر قرار دهید و از ماشینی استفاده کنید که بتواند به خوبی از بار شما محافظت کند.

نوع مسیر

اگر مبدا یا مقصد بار شما، مسیر صعب العبور، جاده کوهستانی و غیره است، انتخاب نوع ماشین مناسب برابر است با امنیت جانی و مالی. با حمل بار توسط ماشین مناسب، خطرات جاده کمتر شده و آسیب جدی به بار شما وارد نمی‌شود.

شرایط آب و هوایی

زمانی که فصل باران و برف آغاز می‌شود، انتخاب ماشین سقف‌دار برای حمل بار، یک انتخاب بدیهی است؛ چرا که اگر بار شما نسبت به نفوذ آب حساس باشد، باید به خوبی از آن در برابر باران محافظت کنید.

همچنین تردد در جاده‌های برفی برای ماشین‌های باربری سخت بوده و اگر ماشین مناسب برای بار خود در نظر نگیرید، ممکن است بار شما در راه بماند و روند انتقال چند روز طول بکشد.

بودجه

قیمت حمل بار با توجه به نوع ماشین متفاوت است و هر ماشین به نسبت امکاناتی که دارد، هزینه متفاوتی برای جابجایی بار مطرح می‌کند. این تصمیم شماست که روی امنیت بار خود ریسک کنید و قیمت ارزان ماشین غیرمناسب را انتخاب کنید اما اگر بار باارزشی دارید، هزینه‌کردن برای جابجایی آن، معقول و منطقی است.

تجهیزات ماشین

اگر بار شما به گونه‌ای است که نیاز به تجهیزات خاصی برای چیدن در ماشین حمل بار دارد، سهل‌انگاری نکنید و از مجهز بودن ماشین مورد نظرتان اطمینان حاصل کنید.

سخن پایانی

بارهای مختلف، نوع ماشین متفاوتی برای حمل نیاز دارند تا به صورت ایمن از مقصد به مبدا برسند. انتخاب ماشین مناسب و هماهنگ با حجم و وزن بار کمک می‌کند، از ریسک جابجایی کاسته شود و از احتمال هر گونه آسیب پیش‌بینی نشده کاسته شود. در این مقاله با انواع ماشین حمل بار و معیارهای انتخاب ماشین مناسب آشنا شدیم که امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.

به این مقاله رای دهید